Møte fredag 10. februar 2017 - Julebord

Publisert: 08.11.2017

Møtedato, sted:
10.02.2017 Skistua på Byafjellet i Steinkjer

Til stede:
Arnstein, Frank, Joar, Tore, Tor Anders

Også årets julebord ble lagt til stemningsfulle Skistua på Byafjellet i Steinkjer. Skjønt julebord og julebord: Den planlagte festaftenen i desember måtte av forskjellige grunner utsettes, så da ble festmaten – og ikke minst julebordscognacen, servert først i februar, uten at det dempet opplevelsen. Etter å ha forsert de bratte stiene opp til den sagnomsuste tømmerhytta, ble det tent opp i peisen før følgende to cognacer kom på bordet og ble blindtestet:

Martell Cordon Bleu

Ble lansert første gang på Hotel de Paris i Monaco i 1912. Den dominerende smaken av eau-de-vie er fra borderies og det at man har klart å beholde den autentiske flasken uendret alle disse årene gjør at Cordon Bleu er en klassiker og et ikon i cognacens verden. Fatlagret i 30-35 år.

Château Montifaud Heritage Louis Vallet L50

Denne cognacen fremstilles av Ch. de Montifaud. Huset ledes av Michel Vallet, femte generasjon i familien. Huset ble grunnlagt i 1837 av Michels tippoldefar, og har som tradisjon at hver gang en sønn overtar driften så settes det til side et parti med cognac fra dette året – partier som kun kan selges av kommende generasjoner. Louis Vallet var fjerde generasjon av familien Vallet. Louis valgte ut en blend fra 1947-1955 med en gjennomsnittsalder på over 50 år. Destillatet modnes på utelukkende gamle fat for å unngå tannin på sluttproduktet.

Kveldens cognacer: Martell Cordon Bleu og Château Montifaud Héritage Louis Vallet L50.

Klikk på bildet for flere bilder av etikettene.

Vurderinger

Martell Cordon Bleu, 70 cl, kr 895,00, varenummer: 8801

Fargen er rødbrun og klar som bygger opp under at dette er en tradisjonell cognac. Duften er middels kraftig med innslag av røyk, torv, olje, nøtt og krydder. Fin sødme. Smaksanslaget er bra, men har mindre sødme enn i lukta. Du kjenner kaffe/fat, og er på grensen til å være tørr. Fravær av olje i smaken, og er en aning besk. Ganske flat smak, denne cognacen gir deg ikke veldig mye.

Château Montifaud Héritage Louis Vallet L50, 70 cl, kr 1 990,00, varenummer: 9036301

Fargen er innbydende ravgul med briljans. Duften er frisk, mye krydder (pepper), vanilje, og dette føles som en cognac med lite tanniner, noe som betyr at den er modnet på gamle fat. Smaken er meget god med flott sødme. Du kjenner også vanilje og sitrus, frukt. En nydelig, distinkt cognac som er ganske lett i forhold til sin alder. Ettersmaken er lang.


Neste møte: 12. mai hos Tore.

Møteoversikt