Møte lørdag 9. september 2017

Publisert: 06.03.2018

Møtedato, sted:
09.09.2017 Hos Frank

Til stede:
Arnstein, Joar, Tor Anders, Tore, Frank

Delamain

ICC har i mange år hatt Delamain som et av favoritthusene. Vi besøkte Delamain for mange år siden, og inntrykket vi satt igjen med var at her er det kvalitet i alle nivå. Delamain produserer ikke brennevinet selv. De kjøper inn fra ulike bønder, stort sett i Grande Champagne. 

Delamain Single Vineyards

En helt ny varient fra kvalitetshuset Delamain. Dette er en brut fra Grande Champagne som har ligget flere tiår på fat. Den har ligget på 350 l fat, og ble tappet på flaske i februar 2017. 45 % alkohol.

Brillet

Brillet er også et cognachus som har gitt ICC mange gode opplevelser. Vi sitter igjen med gode minner frå vårt besøk i 2005. Brillet drives i dag av 10. generasjon vindyrker og destillatør. Firmaet ble etablert i 1850, men har i mange år solgt under de store handelshusenes navn. Fra 1985 har de solgt under egen etikett. Brillet produserer cognac fra egne vinmarker i Grande Champagne og Petite Champagne, og den blir destillert, lagret og blandet på den idylliske familieeiendommen i Graves, sørøst for Jarnac. De produserer en rekke cognacer, men er også kjent for sin Pineau des Charente og en meget spesiell likør, Perle de Brillet, som er ung cognac aromatisert med Williams-pærer fra Alsace.

Brillet Tres Vieille Reserve - XO Grande Champagne

Grand Champagne som er lagret i 20 år. Tradisjonell type. 

Bache Gabrielsen 

Bache Gabrielsen er et av husene som selger mest i Norge. De har stadig nye varianter på markedet, og vi kan skrive under på at mye av det Bache Gabrielsen kommer med er av god kvalitet. 

Bache-Gabrielsen XO Très Vieux Grande Champagne

Klubben har vært borti denne flere ganger, og vi er enige om at denne står seg godt i sammenligning med andre i samme prisklasse og noen dyrere også. Dette er en brut, og det sies at den har ligget flere ti-år på fat. Den har en styrke på 45,7 %, uten at dette tar nuven av smaksløkene.

Kveldens cognacer: Bache-Gabrielsen XO Très Vieux, Brillet Tres Vieille Reserve, Delamain Single Vineyards Segonzac.

Klikk på bildet for flere bilder av etikettene.

Vurderinger

Delamain Single Vineyards Segonzac, 70 cl, kr 1 470,00, varenummer: 7448401

Transparent med farge som gylden eplejuice. Mye vanilje i duften, og tydelig innslag av frukt og krydder. Smaken er veldig godt. Varm, nokså fyldig og med god dybde. Også her kjennes mye frukt, der plomme er mest fremtredende.Ettersmaken er lang. En moden og god cognac.

Brillet Trés Vieille Réserve X.O. Grande Champagne, 70 cl, kr 745,00, varenummer: 3202101

Vi finner grunn til å stille spørsmål ved om cognacen på denne flaska er blitt skadet på noe vis.  Cognacen scorer høyt i mange tester, men “vår” cognac har ingen god duft, og heller ikke smaken er særlig behagelig. Den er flat, vissen og har lite særpreg, selv om det skal sies at den kommer seg noe. Spørsmålet er altså om det har skjedd noe med innholdet på denne flaska, eller om produsenten ikke klarer å opprettholde kvaliteten -  som har vært meget god på tidligere smakinger hos oss.

Bache Gabrielsen XO Très Vieux Grande Champagne, 50 cl, kr 569,00, varenummer: 6839602

Transparent og gylden. Duften er frisk og god med mye sødme. Fruktig, med innslag av fersken. Smaken er også god, men inneholder mindre sødme enn duften. En cognac som utfordrer deg litt, den er skarp i positiv forstand. En fresh men moden cognac.


Etter kveldens test, fristet verten med et godt måltid Finnbiff. Herlig!

Neste møte: 10. november hos Joar.

Møteoversikt