Møte fredag 12. mai 2017

Publisert: 09.11.2017

Møtedato, sted:
12.05.2017 Hos Tore på Aksnes

Til stede:
Arnstein, Joar, Tor Anders, Frank, Tore

Verten hadde kjøpt inn tre cognacer til kveldens blindtester, men før kvelden var omme var ytterligere to satt på bordet.

Kveldens cognacer: Leyrat Assemblage No1 Single Estate, Bache Gabrielsen American Oak, Bache Gabrielsen Tres Vieux, Park XO Sigar Blend og Rémy Martin XO Exellence.

Klikk på bildet for flere bilder av etikettene.

Vurderinger

Leyrat Assemblage No1 Single Estate, 20 cl, kr 139,90, varenummer: 7165504

Strågul på farge. Duften sier at dette er en ung cognac som faktisk virker litt uferdig når du gir den en ny sjanse. Har et godt heng, er fruktig med hint av eple, og til å være så ung er den slett ikke verst. Smaken er nesten fraværende. Dette er ikke en cognac som gir noe, og er vel fremfor alt perfekt til longdrink.

Bache Gabrielsen American Oak, 70 cl, kr 449,00, varenummer: 7312801

Ravgul. Virker å ha en kunstig søtlig duft, uferdig. Selv om den smaker atskillig bedre enn den lukter, har den ikke noen stor body. Fruktig, aning fersken. En lett, enkel cognac med liten klasse. En cognac som vi antar gjør seg lekker for det amerikanske markedet, men som trolig ikke når fram på det norske.

Bache Gabrielsen XO Très Vieux Grande Champagne, 50 cl, kr 549,90, varenummer: 6839602

Tiltalende gul farge. Duften er herlig med mye frukt og krydder. god fylde. Det gode duftinntrykker bare forsterkes når du smaker denne cognacen. Tøff, noe skarp, men kherlig fruktig og moderne. Et godkjøp!

Park XO Cigar Blend, 70 cl, kr 1 300,00, varenummer: 2177001

Kobberrød. Duften bærer preg av mørk sødme, sjokolade, pepper. Smaken er dempet, men atskillig tyngre enn de øvrige cognacene i kveld.

Rémy Martin XO Exellence, 70 cl, kr 900,00

Rød. Duften er varm, ren og tøff. Dessverre en cognac med lite særpreg. Den er nokså flat og har liten karakter, men er lett å drikke. En cognac som ikke byr på noen stor opplevelse.


Når ICC blir invitert av Tore og til Aksnes Golf, Skating & Fishing Resort, er det store forventninger til bordets gleder, og den ene retten etter den andre skuffet på ingen måte. En hyggelig kveld i godt selskap!

Neste møte: 9. september hos Frank.

Møteoversikt