Breddfull cognac-smaking

Publisert: 08.03.2011

Det er stor interesse for cognac-smakinger i Steinkjer. Smakingen med Meukow på Brød & Cirkus 16. februar trakk fullt hus, og vel så det.

Det var på forhånd satt et tak på rundt 60 deltakere, men da kjellermester Jean Francois Joumier i cognaghuset Meukow satte igang sin introduksjon, var det gjort plass til 74 deltakere. Forrige gang vi i Innherred Cognac Club arrangerte cognacsmaking, var i 2009. Også den gang var interessen meget stor da cognac fra Brillet ble introdusert.

Kjellermester Joumier, assistert av Thor Erik Rosvold fra importøren Ekjord, foredro om cognacens hjemland, de forskjellige områdene og selve destillasjons- og produksjonsprosessen. Og det var ingen tvil om at representanten fra Meukow hadde en svært lydhør forsamling foran seg.

De fremøtte fikk lukte og smake fem cognackvaliteter. Den i snitt 45 år gamle Meukow Extra satte et ekstra godt punktum for seansen.

- Jeg er imponert. Dere nordmenn er virkelig “connesseurs” av god cognac. Slike kvelder inspirerer virkelig, sa en tydelig glad Jean Francois Joumier som uka etter skulle til Sør-Afrika.

Cognac-smakingen fikk bred omtalte i Trønder-Avisa. Reportasjen kan du lese her: side 20, side 21.

 

 

Stinn brakke

STINN BRAKKE: Det var breddfullt av folk i lokalet på Brød & Cirkus i Steinkjer da cognachuset Meukows og Innherred Cognac Club inviterte til smaking. Kjellermester Jean Francois Joumier i bakgrunnen. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa.

Thor Erik Rosvold
IMPORTØREN: Thor Erik Rosvold fra Skatval bisto også med sin kompetanse. Han representerte den norske importøren av cognacen fra Meukow – Ekjord. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa.
  Tradisjonsrikt
TRADISJONSRIKT: Cognachuset Meukow ble stiftet i 1862, og har russiske røtter. Siden 1995 har Meukow brukt Panteren som sitt ikon og som pryd på flaskene. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa.

Hjem