Møte lørdag 17. september 2016

Publisert: 12.11.2016

Møtested: Hos Frank
Til stede: Arnstein, Joar, Tor Anders, Tore, Frank

Lørdag 17. september hadde ICC samling på historisk grunn, nærmere bestemt på Ølvisheim her på Steinkjer. Tre cognacer skulle testes:

Jules Gautret XO. Pris kr. 1.032. Varnenr. 5399301.

Cognachuset ble etablert i 1847. Her er det lange tradisjoner for å produsere gode varer med druer fra Petite Champagne. Huset hører hjemme i et større kollektiv, Unicognac SA.

Daniel Bouju Extra. Pris kr. 1.237. Varnr. 4874501.

Cognac fra en liten produsent i Grand Champagne, nærmere bestemt i byen Saint Preuil. Dette er et cognachus som legger vekt på å ha en helt annen stil enn det de større husene har. Cognacene er stort sett tøffer enn de typisk fruktige cognacene som mange produserer. Dette kommer mye av at Bouju lar treverket påvirke produktet i større grad enn andre. Denne cognacen er en svært mørk cognac. Den lagres på nye tønner og forblir på disse i 35-40 år. Tønnene er lite brent før lagring. Dette forklarer den mørke fargen.

Normandin-Mercier Rare Petite Champagne. Pris kr 1.800. Varenr. 3774901.

I motsetning til de to første husene i denne testen, så kjenner vi Nomandin-Mercier godt. Huset ble etablert i 1872 og ligger nært La Rochelle, bare er de som driver huset svært trivelige mennesker, de har også virkelig god cognac.

Vurderinger

Jules Gautret XO Swane Heritage

Farge som mørk mahogni. Mye sødme i duften, mørke bær, pepper, mandel. Anslaget er nokså kraftig og godt, og varer temmelig lenge. Du kjenner bær også her, men mindre sødme enn i lukta. Litt besk eller tørr i ettersmaken. En god cognac over gjennomsnittet.

Daniel Bouju Extra

En utrolig mørk cognac som minner mest om sterk tømmerhoggerkaffe eller Jegermaister - for å dra en litt ufin sammenligning. Mye duft - dyp og varm og god. Til tross for den mørke fargen som kan føles mistenkelig, så føles duften ekte. Innslag av lær, eik og svisker/rosiner. Smaken er ikke like varm og dyp, og harmonerer ikke med duftinntrykket. Nokså skarp, nokså flute ved kysten. ICC falt pladask for dette huset under vårt besøk der i mai 2002. Ikke at og lite markert . Ettersmaken er dvask. En cognac som ikke helt holder hva den lover.

Normandin Mercier Rare Petite Champagne

Tradisjonell cognacfarge, gylden og fin. Du kjenner en smakseksplosjon med en gang du får denne i munnen. Dyp - god - lang. Innslag av plommer og krydder. Her har du en cognac med body. Floral. Kraftig.God lengde. Meget god. Anbefales!

Etter kveldens test, fristet verten med et godt måltid - Boeuf bourguignon og god vin. Herlig!
PS: Verten anfører at møtet finner sted på historisk grunn. Her kan du lese om Ølvisheim.

 

Neste møte: Julebord på Skistua 19. november.

Kveldens cognacer
Kveldens cognacer: Normandin-Mercier Rare Petite Champagne, Jules Gautret XO og Daniel Bouju Extra. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.

Møteoversikt