Møte lørdag 3. oktober 2015

Publisert: 22.10.2015

Møtested: Hos Joar.
Til stede: Arnstein, Frank, Tore, Tor Anders, Joar.

Verten håpet det ville være vesensforskjell mellom en Fine Champagne til 789 koner literen og en Grande Champagne til en literspris på 1.571 kroner. Det var det, heldigvis!

Hardy XO Fine Champagne består av Petite og Grande Champagne med en alder på minimum 12 år. Alkoholprosent: 40. Pris 0,7 liter: 552 kroner. Varenr. 3462501.

Maxime Trijol Extra Grande Champagne har en gjennomsnittlig lagring på minimum 40 år, og helt opptil 80 år. Alkoholprosent: 40. Pris 0,7 liter: 1.100 kroner. Varenr. 858601.

Dette er våre vurderinger:

Hardy XO
En medium mørk, klar, rødbrun cognac. Duften er søtlig med innslag av eik, brent torv, mandel, kakaopulver og krydder. Smaken følger opp duftinntrykket. Dette er en cognac som er søtlig, nokså fyldig, lett tilgjengelige og som ganske sikkert mange vil like. Men sammenlignet med kveldens andre cognac kan man spekulere om den er kunstig søt. En over snittet god hverdagscognac.

Maxime Trijol Extra
Lys brun som tenderer mot gylden og som får tankene inn på rav. Duften er sødmefull og innsmigrende, fullstendig fri for spritstikk. Du kan ane innslag av sitrus, men også noe krydder. Duftinntrykket er godt, men kanskje vel forsiktig. Smaken er der med en gang du får denne cognacen i munnen, og den er meget god! Smaken er lett som duften, samtidig er dette en nokså fyldig cognac som har god sødme og som er rik på smak med fine nyanser av frukt og krydder. En meget god cognac med middels eller god lengde. Et meget godt bekjentskap!

 

Neste møte: Julebord!

Kveldens cognacer
Kveldens cognacer: Hardy XO og Maxime Trijol Extra Grande Champagne. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.


Møteoversikt