Møte lørdag 18. april 2015

Publisert: 26.05.2015

Møtested: Hos Arnstein.
Til stede: Frank, Tor Anders, Joar og Arnstein.

Cognac Park, som distribueres av Graawe-Jacobsen AS, er en relativt nytt merke på det norske cognac-markedet. Bak merket står produsenten Tessendier & Fils som holder til i Cognac by og har drevet i bransjen sin 1880-tallet.

Vi hadde valgt to av deres cognacer til kveldens blind-test, nemlig Cognac Park XO (kr. 815,-) og Cognac Park Chai no 8 Petite Champagne (kr. 1 950,-).

Cognac Park XO er en tradisjonell blend av mange ulike årganger. Alkoholprosent: 40. Varenummer 2176901.

Cognac Park Chai no 8 Petite Champagne er en nummerert "single barrel"-utgave som har vært lagret i 21 år. I samme serie (Chai no 8) finnes også en variant med ren Borderies. Alkoholprosent: 43. Varenummer 2177601.

Dette er våre vurderinger:

Cognac Park XO
Fargen er klar og rødbrun. Duften er ganske svak, har en del sødme og vi kjenner innslag av tobakk og torv. Smaken er skuffende anonym - myk og lett der du kan kjenne røyk, eik og kaffe. Smaken som er der er ikke dårlig, men det er lite av den og den forsvinner fort. Det er heller ikke mye ettersmak, og dermed ikke så mye å skrive heim om. Lite eller ikke noe særpreg. Dette var førsteinntrykket. Ut fra pris og ikke minst antall år på fat, så skulle denne cognacen inneholdt så mye mer. Vi forsøkte derfor senere på kvelden å teste den på nytt, denne gang uten at cognacen hadde luftet seg særlig i glasset. Faktisk var det en ganske mye bedre cognac vi smakte da. Merkelig og mot alle odds, men denne cognacen tåler altså ikke å stå lenge i glasset.

Cognac Park Chai no. 8 Petite Champagne
Fargen er middels dyp ravgul. Duften er god, med en god del sødme. Floral med innslag av rose, vanilje og tørket frukt. Denne cognacen har mye smak som er ganske intens, og den er der med en gang. Holder lenge og er meget god. Vanilje. Fersken. Tobakk. God fylde. En ganske så positiv smaksopplevelse etter det nokså forsiktige duftbildet. Men vi er i tvil om den er verdt pengene – du får mye god cognac for et par tusenlapper.

Neste møte: 21. juni. Tur til Cognac!

Kveldens cognacer
Kveldens cognacer var av merket Cognac Park. XO til vesntre, Chai no8 PC til høyre. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.


Møteoversikt