Møte lørdag 18. oktober 2014

Publisert: 18.01.2015

Møtested: Hos Joar.
Til stede: Arnstein, Frank, Tore, Tor Anders, Joar.

Innherred Cognac Club har testet tre cognacer: A.E. Dor no 6 (1.199 kr), Hardy Noces d`Or (1.395 kroner) og Leopold Gourmel Age De Epices 20 carat (1.600 kroner). Det ble en herlig kveld!

A.E. Dor no 6 er en ren Grande Champagne og er lagret i fuktige kjellere i minimum 25 år. Dette var kveldens cognac som helt klart fikk dårligst score. Duften er moden, fyldig og god med innslag av fukt og krydder. Smaken, derimot, synes vi er alt for søt til å være en såpass gammel cognac. Middels lengde, og avslutningen er en smule tørr. For å få en skikkelig god Dor, bør du høyere opp i pris.

Hardy Noces d`Or innebar en klar stigning i programmet. Innholdet består av 40 ulike eau-de-vier som er lagret på fat i miniumum 50 år, alle fra Grande Champagne. Det betyr at ikke noe innhold på flasken er yngre enn 1964-årgang. Dette er en cognac som er veldig god både på lukt og smak. Anslaget er godt, det stiger og smaken varer ganske så lenge. Sitruspreg midt i smaken går over til kaffe. Veldig fin sødme. En veldig god cognac!

Leopold Gourmel Age de Epices 20 carat var kveldens dyreste – og uten tvil kveldens høydare. Det er ganske lenge siden vi testet cognac fra Olivier Blanc, derfor var det veldig artig å få denne opplevelsen fra dette huset som satser alt på «rene» cognacer. Duften er herlig, lett, flagrende og sammensatt – som en fransk ballett! Anslaget er fint, bratt stigene og ettersmaken er veeeldig lang. Den jobber godt i munnhulen. Her begynner rancio. En cognac med fin balanse og varighet. Herlig!

Neste møte: 21. november, julebord på Svarttjønnbua.

Kveldens cognacer

Møteoversikt