Møte lørdag 21. juni 2014

Publisert: 04.09.2014

Møtested: Hos Frank.
Til stede: Arnstein, Frank, Tore, Tor Anders, Joar.

I midten av juni møttes ICC til et nytt møte. Møtearrangør ønsket at klubben denne gang skulle stille et par cognacer fra Jean Filloux til veggs.

Cognacene vi ville prøve var Jean Fillioux So Elegantissime XO, kr 1100 og Jean Fillioux TV XO, kr 830. Begge er fra Grande Champagne. Forventningene til Elegantissime var forholdsvis høye. TV XO hadde vi... smakt før.

Klubben gjennomfører blindtester, og vi bruker vanligvis å utfordre hverandre til å finne ut om vi har med en brut eller en tradisjonell cognac å gjøre, hvilket område de kommer fra og hvor gamle de er sånn ca.

Vi testet TV XO først, og ble etter hvert enige om at dette er en virkelig bra cognac. Den har en grei porsjon tøffhet i seg. Den er fylldig, og styrken på hele 46% blir ikke for dominerende. Den er ikke for sødmefylt, og det som er av sødme er naturlig. Dette er en brut som har ligget på tønne i ca 20 år, og brut trenger mange år på tønne for å bli god. Dette er en god cognac og vi gir den terningkast 5.

So Elegantissime XO er forholdsvis fersk på Vinmonopolet. Den kommer på ei påkostet flaske. Kanskje er dette en cognac laget for det asiatiske markedet. Dette er en mye lysere og letter cognac enn TV. Dette er en tradisjonell variant fra Fillioux. Vi ble enige om at denne blir litt for tam og pregløs. Intensjonene er helt klart gode, men i denne prisklassen kommer den likevel til kort. Vi finner fruktighet og krydder i smaken, men savnet av det litt mer maskuline, fydige, voluminøse var til stede. Sett i forhold til pris og inntrykket vi sitter igjen med etterpå, så gir vi denne cognacen terningkast 3.

Kveldens cognacer

Møteoversikt