Møte lørdag 30. august 2008

Publisert: 11.11.2008

Møtested: Hos Frank
Til stede:  Arnstein, Joar, Tore og Frank

Augustmøtet foregikk på Ølvisheim, hjemme hos Frank. Verten møtte konjakkfrendene med en sprudlende drikk ved ankomst. Etter det offisielle møtet, ble det servert laksepai. Etter at hovedretten var fortært, ble det servert Himmelsk lapskaus til dessert. Testen ble gjennomført som blindtest. Kveldens cognacer:

  • Cognac domaine de Saint Surin XO. Kr. 745,-
    Dette er en cognac hentet fra et område som familien Tesseron eier i Petite Champagne, og er destillert av druer kun fra dette området.
  • A.E.Dor nr.6. Kr. 999,-
    Denne er testet av oss tidligere, men jeg tenkte at det kunne være interessant å prøve denne opp mot cognacer som ligger i et noenlunde tilsvarende prisleie.
  • Remi Landier XO Du Chai des Pères. Kr. 685,-

Tro av de tre cognacene fra kveldens test. Remi Landier XO Du Chai des Pères og Cognac domaine de Saint Surin XO. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.
Remi Landier XO Du Chai des Pères Cognac Domaine de Saint Surin XO

Vurdering

Saint Surin XO
Frank
Et forholdsvis lyst produkt. Lukta er fruktig, ganske skarp, en aning lær. Helt grei. Du blir møtt med et middels anslag når du smaker denne cognacen. Her er forholdsvis mye sødme, en god del sitrus. Middels lang ettersmak. Uten tvil en god cognac, men savner det lille spesielle som gjør den ekstra interessant.
Joar
Strågul farge med litt grå tristess over seg. Meget god duft som er mild og fri for spritstikk. Innslag av tørka frukt og lær - litt animalsk langt bak. Pepper og i overkant mye vanilje. Smaken er litt blass de første sekundene, så kommer den ganske kraftig. Middels lengde. Noe ubestemmelig. Søtlig. Hamler ikke opp med de beste i denne prisklassen.
Arnstein
Aprikosfarget cognac med en behagelig lukt av vanilje, mandel og blomster. Lukten har god sødme. Smaken har også blomsterpreg og en anelse pepper. Medium sødme, god lengde. Lett. Totalt sett en moden og god cognac som er lett å drikke. Mangler særpreg.

A.E.Dor nr. 6
Frank
En middels lys cognac. Fløyelsmyk lukt, en god del sødme, men aner også det florale. Lukta av banan er også god. Smaken er ikke like sødmefylt som lukta. Er en aning mineralsk. Dette er en cognac du må bruke litt tid på. Kompleksiteten gjør at du må spekulere litt ekstra. Kommer best ut av denne testen.
Joar
Fargen er mørk gyllen med et rødlig skjær over seg.Varm, god duft med innslag av fat, frukt og ikke minst krydder. Bløt og elegent i starten, men skuffende lite smak og for lite særpreg. Her hadde det gjort seg meg mindret far og mer frukt. Koster for mye.
Arnstein
Medium lys brun med rødskjær. Særpreget lukt av solbær. Lett syrlig. Smaksrik. Bløt men sammensatt smak, lett fruktig. Middels lengde. En god cognac, uten for mye særpreg. For dyr.

Remi Landier XO
Frank
Den mørkeste av kveldens tre cognacer. Her er det ganske mye lukt, men for meg virker den noe ”klam”, mangler friskhet og noe som skaper et godt førsteinntrykk. Anslaget synes også er tamt. Kanskje er dette en xo i yngste laget. Ganske pregløs. Ikke noen cognac som utfordrer kjennere. For kostbar.
Joar
Dyp brungyllen med innslag av orange. Deliktate aromaer av blomst og krydder og med innslag av mandarin og sitrus. Fin smak av frukt og eik. Kraftig og forholdsvis lang, men en tanke for søt.
Arnstein
Brun-rød, medium lys. Litt stikkende lukt av bær og en aning banan. Middels kraftig anslag. Smaksrik, tørket frukt og bær. Bra sødme, god lengde. Også en god cognac, men ikke "toppklasse".

Den forestående turen til Cognac var et naturlig samtaleemne i løpet av kvelden.

Neste møte: 4. oktober i Cognac!

Møteoversikt