Møte lørdag 28. august 2004

Møtested: Hos Kjetil
Til stede:  Kolbjørn, Kjetil, Frank, Joar, Tor Anders, Arnstein.

Innherred Cognac Club var samlet i Nerliveien hos Kjetil i anledning klubbens siste treff før turen til Cognac i slutten av september. Verten hadde funnet fram tre cognacer fra aktuelle produsenter av en jubileumscognac for Steinkjer bys 150-års jubileum i 2007. De utvalgte cognacer ligger omtrent på samme prisnivå som er tenkt til en jubileumscognac.

Vurdering


A. E. Dor Napoleon
Kolbjørn
Mørk, brungylden cognac. Rik duft, mandel og sviske - modent preg. Kraftig anslag, varer ikke så lenge som tenkt. Mineralsk og maskulint preg.
Kjetil
Lys brunlig cognac med en floral og mineralsk lukt med en aning rosin. Anslaget er bløtt og smaken er mineralsk. Middels lang ettersmak. En grei cognac, men noe vel mineralsk for min smak. Kommer liksom ikke helt.
Frank
Lukt: Moderat sødme, aning rosin og banan., kanskje litt tam. Smak: Medium anslag, litt tam. Smaken sitter en stund, men savner en topp. Venter at smaken skal utvikle seg i munnen, men det skjer ikke. Mineralsk. Typisk A.E.Dor.
Joar
Tiltalende lys kobberfarge. Herlig duft av appelsinskall og aprikos. Smaken er typisk A. E. Dor; skarp, tøff og en aning mineralsk. Denne cognacen kan ikke beskyldes for å være kommersiell. Veldig maskulin. Skuffende anslag, og dessverre for kort ettersmak.
Tor Anders
Lukt: Litt pregløs, svakt metallisk. Smaken gir ingen stor opplevelse, ingen ettersmak som fester seg i minnet. En grei cognac for en smågrå høstkveld, men heller ikke mer.
Arnstein
Gylden farge. Behagelig lukt av rosin, vanilje og hint av appelsin/sitrus. Fyldig, aromatisk smak med begrenset sødme. Litt mineralsk. Moderat lengde, men ikke særlig stigning i smaken. Klassisk A. E. Dor.

Font-Borne Réserve Familiale
Kolbjørn
Mørk, rødgylden cognac. Rike blomsterdufter, jasmin og tørkede aprikoser. Fyldig og bløtt anslag - stigende smakskurve - langvarig. Krydder i finishen. Elegant, bløt, harmonisk.
Kjetil
En mørk brun cognac med en mild, søtlig duft med et floralt preg med noe mandel. Anslaget er mildt og smaken er sødmefylt og fin, nesten fløyel. Den vokser flott i munnen. Ettersmaken er lang, og det er en aning kryddersmak mot slutten. Pepper? Dette er en god cognac til en fornuftig pris.
Frank
Lukt: Sødmefylt, fruktig, tørkede frukter, aprikos! Smak: Godt anslag. Smaken vokser, lang ettersmak. Ikke så sødmefylt som lukten skulle tilsi. Aning krydder mot slutten. Cognac over gjennomsnittet.
Joar
Ganske mørk og klar. Sødmefylt, mye og kraftig lukt av pepper som er ganske sjelden, innslag av mandel. Kraftig smak, en liten aning mineralsk, varer lenge. En ny og spennende cognac på det norske markeder, men pepper-duft og smak er for fremtredende etter min smak.
Tor Anders
Litt mer sødme i luktinntrykket enn A. E. Dor, noe mer preg av frukt. Smaksopplevelsen er kraftig, den er rik og holder seg gjennom en lang ettersmak som gjør dette til en opplevelse godt over gjennomsnittet.
Arnstein
Mørk, rød/gylden. Klar. Sødmefylt lukt av sviske og tørket frukt. Litt barsk smak (kraftig). Krydder. Stigende smakskurve som varer lenge med krydder i avslutningen. Ikke for nybegynneren, men en cognac over gjennomsnittet.

Brillet Tres Vieille Reserve XO
Kolbjørn
Klar, relativt lys gyllen cognac. Rik, harmonisk, lett og blomsterpreget duft. Lett, elegant anslag. Tørr med stort spenn i smaksfrekvenser. Smaken sitter lenge i munnen.
Kjetil
En gyllen brun og klar cognac med en mild og sødmefylt fløyelsduft. Anslaget er middels og vokser fint i munnen. Smaken er bløt og fin, og lett å like. Ettersmaken er lang og fin. En meget god cognac.
Frank
Lukt: Sødmefylt, banan, rik lukt. Smak: Mildt anslag, ikke så sødmefylt, voksende med lang ettersmak. Også her en aning av krydder mot slutten.
Joar
Tiltalende lys gylden farge med briljans. Kompleks duft og smak, med innslag av blant annet roser. Floral. Ganske kraftig anslag som varer. En meget god cognac. Absolutt verdt prisen.
Tor Anders
En sødmefylt og behagelig lukt, også smaken er en opplevelse som er rik, om ikke overveldende, den er middels lang og absolutt en behagelig opplevelse totalt sett. En god cognac!
Arnstein
Gylden og klar cognac. Sødmefylt, lukt av mandel. Også smaken er sødmefylt og kompleks. Lang ettersmak. En sikker og god kvalitetscognac.Verten hadde funnet fram tre cognacer fra aktuelle produsenter av en jubileums­cognac for Steinkjer bys 150-års jubileum i 2007. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.
A. E. Dor Napoleon Font-Borne Réserve Familiale Brillet Tres Vieille Reserve XO

Turen til Cognac 18. – 25. september ble nøye diskutert. Som sist blir det Imagine reiser, ved Elisabeth og Jan Bremer, som er vår reisearrangør. Sammen med dem planlegger vi et program spekket med minnerike opplevelser.

Neste møte: 18. september på Værnes.

Møteoversikt