Jubileumsfest lørdag 13. mars 2004

Møtested: Hos Joar
Til stede:  Anne, Anne-Betsy, Kristin, Marianne, Rita, Ulla, Arnstein, Frank, Kjetil, Kolbjørn, Joar, Tor Anders

Fem år er gått siden Innherred Cognac Club ble stiftet. Det ble markert på behørig måte hos Anne-Betsy og Joar i Inderøy. At damene for første gang fikk anledning til å delta, bidro uten tvil til å skape den helt store stemningen. Mens vi selv testet to nye cognacer, fikk damene smake ikke mindre enn fire kvalitetscognacer:

Vurdering


Camus Joséphine pour femme
Kristin
Blank og brunrødlig farge. Litt syntetisk lukt. Smaken er mild og behagelig, i starten ganske myk.
Marianne
Åpner med en mild lukt som utvikler seg til noe mer med innslag av karamell, lakris og blomster. Virker noe ung. Smaken er litt syrlig, men med en rund ettersmak. Lite røyksmak.
Rita
Lys. Middels god lukt med innslag av vanilje. Rund ettersmak.
Anne
Fruktig lukt med innslag av aprikos og vanilje. Smaken avrundes etter hvert. En grei cognac.
Anne-Betsy
Nydelig kobberfarge. Lukten er mild og fin med duft av krydder og vanilje. Smaken er litt skarp med en syrlig ettersmak. Cool flaske!
Joar
Tiltalende farge - som nypusset kobber. Lukten assosieres dessverre litt for mye med parfyme, så det feminine preget er der. Tørr, ganske kraftig smak, en tanke syrlig. En noe uvant cognac.
Kolbjørn
Lys, gyllen cognac.Mild, blomsterpreget duft, dog ikke veldig moden - innslag av heggeblomst og kanel. Moderat anlsag - ganske lang varighet. Mild, rund og søtlig.
Kjetil
En klar, brunlig cognac med blomster og krydder duft. Noe råspritlukt. Den har et mildt anslag med en frisk, syrlig smak, som er svakt voksende. Ettersmaken er middels kort. En fløyelsmyk cognac, men kanskje en aning dyr???
Frank
Lukt: Mild, anis, lakris. Smak: Kraftig anslag, mye smak. Mineralsk, noe tørr. Forsvinner sakte. Selv om smaken er ok, er den for kostbar i innkjøp.
Tor Anders
Lukt: Mild, rund. Smaken er frisk og god, med middels lang ettersmak. En lett og god cognac, passer godt til fløyelsnetter av det middels myke slaget.
Arnstein
Lys, gyldenbrun cognac med en mild, syrlig duft med innslag av vanilje og anis. Tørr, med relativt kraftig anslag og middels lengde. Kan ikke uten videre forstå at denne skulle passe speielt godt for damer...

Jenssen XO Grande Champagne
Kristin
Mørk rødbrun farge. Smaken er i begynnelsen skarp, så rund og til slutt myk og fløyelsaktig.
Marianne
Mørk i fargen. Rund, svært mild og god lukt med innslag av kaffekaramell. Smaken er rund, men spissere etter hvert. Anslaget kom etter hvert og rundes av med kaffekaramell. Smaker som den lukter.
Rita
Mørk. Mye og veldig god lukt som er rund og søtlig. Smaken har innslag av vanilje og karamell.
Anne
En cognac som til sin fordel ikke har noen spritlukt. Avstemt. Innslag av pepper. Bedre enn den første.
Anne-Betsy
Mørk. Lukten er god med innslag av karamell. Smaken er også god, rund og søt med karamell i ettersmaken. Stilig flaske.
Joar
En eksepsjonell mørk cognac, og da er det fint at produsenten klargjør at det ikke benyttes sukkerkulør. Forsiktig, mild og rund duft men samtidig fyldig. Anslaget er forsiktig men med en veldig lang ettersmak som ligger og ligger langt bak i munnen. Tydelig innslag av nellik og toner av fiol.
Kolbjørn
Mørk, rødgyllen cognac. Avdempet, moden duft - sammensatt. Kraftig anslag og litt røff smak. Lang varighet og ettersmak. Litt krydder i finishen.
Kjetil
En klar, mørk cognac med en søtlig, bløt og flott lukt, med en aning karamell. Den har et kraftig anslag som er sterkt voksende og ettersmaken er lang og bløt. Smaken er full av krydder, en kan kjenne en aning pepper. En flott cognac, men kanskje litt flat i smak.
Frank
En mørk konjakk med lukt av mandel. Sødmefylt. Den har et ganske forsiktig anslag. Smaken har en aning sødme. Rosin. Kryddersmaken kommer krypende. En meget god konjakk, men den er også ganske kostbar i innkjøp.
Tor Anders
Mørk på farge, lukta er forholdsvis mild og avdempet. Fyldig, kraftig og god smak, lang ettersmak - noe som gjør denne til en relativt kraftig og grei kaffe-cognac.
Arnstein
Mørk, rødbrun. Klar og tydelig søtlig lukt av mandel og karamell. Moderat anslag, men vokser kraftig. Søtlig, men også med hint av krydder (pepper). Lang ettersmak. En god cognac.

L&L Lafragette Grande Champagne
Kristin
Mørk brun farge. Behagelig, lett flyktig lukt. Smaken er soft som endres til litt skap. God og smakfull.
Marianne
Svært mild. God lukt med innslag av rosin og fiken. Rosin og fiken er også fremtredende i smaken som er mild, rund og fyldig. Dette var godt!
Rita
Lukt av rom og rosin. Her er mye smak, rund og fyldig med innslag av mandel. Best i test!
Anne
Duft av rom, rosin og aprikos. Mye smak, god i munnen. Best i test!
Anne-Betsy
Karamellfarge. Nydelig lukt med duft av fiken. Fyldig og veldig lang ettersmak. Smaker godt lenge, og fyller munnen mer og mer. Flasken er ordinær. Denne var best i testen!

L&L Lafragette Borderies
Kristin
Mild lukt med innslag av blomster. Frisk og behagelig. Innslag av eik i smaken.
Marianne
En tanke spiss lukt med innslag av eik. Søtlig. Smaken er i starten skarp, som rundes av med rosin/fiken og fiol. God, men noe spiss.
Rita
Ikke fullt så sødmefull. Skarp til å begynne med, rundere etter hvert. Smaker av vår.
Anne
Lukten inneholder duft av tre og vår viol. Har en ekstra smak av et eller annet som jeg ikke helt klarer å fastslå.
Anne-Betsy
Farge som lys karamell. Mye lukt som er fyldig og søtlig med innslag av brent sukker. Smaken er litt skarp først, men blir "bløt"og fyller munnen. Ordinær flaske.

En "damecognac" og en tradisjonell XO fra Grand Champagne var to av cognacene som ble presentert på jubileumsfesten. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.
Camus Joséphine pour femme Jenssen XO Grande Champagne

 


Her er smakingen godt i gang. Også damene fikk være med ved denne spesielle anledningen.


Etter cognac-testingen var stemningen stor da festlyden satte seg til bords.


Kokk Trond Asgeir Lyngstad ved Steinkjer-restauranten Brød & Cirkus vartet opp med en særdeles spennende og smakfull fireretters middag som han høstet lovord for.


Etter testingen av disse utvalgte cognacene, ble blikket rettet mot jubileumsbordets kulinariske godbiter - fantastisk kokkelert og tilrettelagt av kokk Trond Asgeir Lyngstad ved Steinkjer-restauranten Brød & Cirkus. Menyen var som følger:

Det ble et meget hyggelig bordsett med høy stemning, innledet med et stev av Anne-Betsy.Gode ord ble også jubilanten til del, fremført av talerne Marianne, Tor Anders, Frank, Kolbjørn og Joar. Etterpå fortsatte festen med mer cognac - og dans til langt på natt.

Neste møte: 5. juni hos Kolbjørn.

Møteoversikt