Prøvesmaking lørdag 25. oktober 2003

Møtested: Furuskogveien 15
Til stede:  Kolbjørn, Kjetil, Frank, Joar, Tor Anders, Arnstein

Begge dagens cognacer ble introdusert på Vinmonopolet 1. november i år. De kommer fra et anerkjent og tradisjonsrisk cognachus, L&L, som inntil nylig var helt ukjent for det norske folk. Deres første produkt på Vinmonopolet var Harald Haarfagre XO, som ble introdusert på Vinmonopolets bestillingsutvalg 1. september i år. Norsk importør er Edle Draaper.

I tillegg smakte vi denne kvelden verden eneste? øl tilsatt cognac, XO beer som også ble lansert på Vinmonopolet 1. november. Det var et godt og overraskende frisk øl, samtidig som det var fyldig og søtlig. I følge Joar var dette; ”det perfekte valg i hytteveggen etter en lang skitur i påska!”

Vurdering


Lafragette XO, Borderies
Dette er en kobberbrun, klar cognac med en ren og blomsteraktig lukt. Lukten er fyldig og varm, samtidig som den er søtlig og frisk. Den har et markert anslag som vokser raskt for deretter å avta gradvis. Den har en middels lang ettersmak. Smaken er floral og fin og er meget mild og avbalansert. Generelt er dette en flott cognac, og flere av medlemmene mente den hadde et feminint preg.

Lafragette XO, Grande Champagne
En mørkebrun cognac med briljans. Den har en distinkt krydderduft med en aning vanilje. Anslaget er balansert, men smaken kommer raskt og voldsomt. Smaken er kompleks og ettersmaken er lang og fin. Flere av klubbens medlemmer mente de kunne kjenne en aning Ranchio på slutten. Denne cognacen kommer opp blant flere av medlemmenes favoritt cognacer, og som Kolbjørn sa det; ”Den er så god at æ e på gråten!”Begge dagens cognacer ble introdusert på Vinmonopolet 1. november i år. De kommer fra et anerkjent og tradisjonsrisk cognachus, L&L, som inntil nylig var helt ukjent for det norske folk. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.
Lafragette XO, Borderies Lafragette XO, Grande Champagne

Neste møte: Julebord 22. november hos Joar.

Møteoversikt