Møte fredag 24. mai 2003

Møtested: Vettavika, Bessaker
Til stede:  Kolbjørn, Kjetil, Frank, Joar, Tor Anders, Arnstein

De utvalgte cognacene på ICCs utflukt til Vettavika i Bessaker skulle i utgangspunktet borge for gode opplevelser over våre tulipanformede glass. Det setter en ekstra spiss på smakingen når omgivelsene er såpass innbydende som de var denne gangen, og det var nok ingen som så mørkt på å starte møtet da de tre flaskene ble trukket opp av Vinmonopolets pose én etter én, mens havbrisen hvisket i sommerkvelden.

Med andre ord: Tre gammel og én ung. Man drar ikke med torsk til Bessaker, men cognac kan derimot anbefales sterkt. Takk for ei fin helg – både fordi stedet var en opplevelse, og fordi ICCs medlemmer som vanlig gjorde hverandre gode.

Vurdering


NYAK (de Fussigny)
Kolbjørn
Ganske gyllen til å være VS - skrukork! Rik, fruktig duft, litt skarp - uttalt ung. Kraftig, sødmefylt anslag. Ungt preg med syrlige toner. Varer forholdsvis lenge. Meget god VS.
Kjetil
-
Frank
En ung konjakk med noe skarp lukt. Likevel tiltalende med noe fruktighet. Smaken er sødmefylt, men noe blass. Har en forholdsvis lang ettersmak. Dette er absolutt en god VS og den kan konkurrere med med mange konjakker høyere opp i prisklassene og med bedre kvalitetsbetegnelser.
Joar
Meget lys farge, nærmest gjennomsiktig. Noe stikkende lukt, så vær forsiktig - ikke dra for kraftig inn. Smaken er positiv. En god VS, men den er dessverre for høyt priset. Den koster faktisk mer enn f.eks. Jon Bertelsens Roc de Bagatelle som er en XO. Synd, for denne er en langt mer spennende VS enn de fleste andre jeg har smakt.
Tor Anders
Lys, lukta har preg av noe uferdig, men overraskende god på smak – absolutt en god VS.
Arnstein
Lys gylden farge. Lukta bærer bud om at dette er en ung cognac, men samtidig er den frisk og fruktig. Smaken er overraskende bra - sødmefylt - og varer relativt lenge. En god VS - men kostbar.

Logis de la Mothe (A. Jullien)
Kolbjørn
Mørk, gyllen cognac. Moderat duftintensitet. Blomst, men litt syrlig innslag. Rikt, sødmefylt anslag, avtar raskt i intensitet, men varer ganske lenge.
Kjetil
-
Frank
Meget tiltalende, middels intens lukt. Frukt og sødme. Har et moderat anslag, så kommer den gode smaken som kan nytes før den dør rolig ut. Blomster og frukt. En meget god konjakk.
Joar
Ganske mørk farge. God lukt. Kanskje ikke særlig kompleks i luktinnrykket, men likevel god. Mildt, litt anonymt smaksbilde. Ettersmaken ikke veldig lang, men slett ikke verst likevel.
Tor Anders
Mild, behagelig lukt, forholdsvis frisk karakter, kompleks. En meget god cognac.
Arnstein
Mørk, gylden. God, søtlig lukt av blomst. Smaksinntrykket er positivt - mildt men komplekst. Smaken varer lenge. En godt balansert cognac. Forsvarer prisen, såvidt.

Moulin XO (Moulin)
Kolbjørn
Mørk, rødgyllen cognac. Mye luft, kompleks, blomst, ranchio. Svært tiltalende. Rikt anslag og smakskurven holder seg. Kompleks, krydder i bakgrunnen. Ganske mildt preg. Godt kjøp!
Kjetil
-
Frank
Et nydelig førsteinntrykk. Er mild på lukt. Smaksinntrykket er tilsvarende. Her finner jeg en aning av kryddersmak som er det som kjennetegner konjakk av topp kvalitet. Den har et kraftig anslag med en lang og god ettersmak. Ranchio! Denne overgår og matcher mye av det vi har smakt tidligere. Topp!
Joar
Mørk dyp rødlig farge. Klar. Meget godt luktinntrykk. En av de bedre med innslag av krydder. Her kan du stikke nesa godt ned i glasset og dra inn. Eksploderer ikke i munnen, men det er mye smak. Her får du veldig mye cognac. Et godt kjøp.
Tor Anders
Middels mørk, henger mye i glasset. Rund, mild, behagelig lukt. Mildt, behagelig anslag, noe kortere og mindre ettersmak enn forventet. Men totalt sett en svært god cognacopplevelse.
Arnstein
Gyldenrød, relativt mørk. En meget behagelig, kompleks lukt. Også smaken er kompleks, med betydelig innslag av krydder - og den varer lenge. Dette er absolutt kveldens beste når det gjelder pris/kvalitet.NYAK – en cognac fra de Fussigny med amerikansk ”look”. Logis de la Mothe – 20-åring fra A. Jullien. Moulin XO – kveldens eldste deltaker. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.
NYAK (de Fussigny) Logis de la Mothe (A. Jullien) Moulin XO

Neste møte: 16. august hos Tor Anders.

Møteoversikt