Test av julecognac lørdag 14. desember 2002

Møtested: Hjemme hos Kolbjørn
Til stede:  Kolbjørn, Kjetil, Frank, Joar

Julestemningen var påtakelig da fire av Innherred Cognac Clubs seks medlemmer dro korken av julecognacene til Jon Bertelsen, Delamain, Ragnaud-Sabourin og Léopold Gourmel. Nyere tids tradisjoner med akevitt og juleøl følges nå opp av disse anerkjente konjakk-produsentene. La oss håpe at også julecognacen blir en tradisjon som vi kan se med forventning fram mot. Vi har denne gang valgt å gi en samlet vurdering av den enkelte julecognac.

Vurdering


Delamain Christmas Cognac XO (kr. 370,-)
Balansert, kompleks og rik duft med en anelse krydder. Bløtt, men fyldig anslag, smaksrik med noe krydder - henger lenge i munnen, med en avslutning der nyanser lik tørkede frukter fremkommer. En cognac for kjennere !Léopold Gourmel Christmas Cognac XO (kr. 350,-)
Rik, floral duft - Gourmel som vi kjenner den. Fast og smaksrikt anslag, med mye blomst og krydder, tørr, brukbar varighet.
Ragnaud-Sabourin Christmas Cognac (kr. 360,-)
Mer fruktig duft enn de øvrige, innslag av syrin og banan. Noe yngre enn de andre. Mildt, bløtt anslag, med frukt i ettersmaken. Bevares, Ragnaud-Sabourin leverer varene, men denne var noe tynn i forhold til forventningene.Jon Bertelsen Jule Cognac XO (kr. 330,-)
Rik og floral duft, assosieres med lillebror “Roc de Bagatelle”, men her er enda mer. Noe hissig anslag, lang og fruktig ettersmak. For den som forventer at “julecognac” skal være kraftige greier, er det nok denne som i størst grad lever opp til den idèen.Oppsummering
Fire gode cognacer som absolutt gir mye for pengene. Vi var alle enige om at Delamain var den som gav mest og Ragnaud-Sabourin minst. Noen av oss greier ikke lenger å skjule sin tiltagende forelskelse for Gourmel og mener denne bør dele toppen av pallen.

De fire julecognacene leveres alle på halv-liters flasker. For detaljert bilde av etikettene, klikk på etiketten som er vist under vurderingen av den enkelte cognac.
Les Terroirs du Cognac, La Chambre

Tilbake til møteoversikt