Møte lørdag 21. september 2002

Møtested: Hjemme hos Joar
Til stede:  Kolbjørn, Kjetil, Frank, Joar, Tor Anders, Arnstein

Endelig var vi samlet til møte igjen, det første etter vår fantastisk fine og interessante tur til Cognac i mai. Arnstein brakte oss tilbake til våren i Charente-regionen med sin videoversjon av turen. Ikke rart det ble mye mimring utover kvelden, som foruten "Rådyrvegens fiskesuppe" og "Beitstadfjordens krabbedelikatesse" også innebar testing av to cognacer med Grande Champagne som fellesnevner.

Vi prøvde følgende cognacer:

Vurdering


Frapin, Chateau Fontpinot XO
Kolbjørn
Ganske lys, rødgyllen. Fyldig, blomsterpreget duft – hint av mandel. Moderat anslag, tørr, hvor blir ettersmaken ? – kommer litt etterhvert. Ganske lett cognac med bred frekvens av fruktsmaker.
Kjetil
En klar, brunlig Cognac, med en fruktig og søtlig duft med en aning av mandel. Den har et kraftig anslag og smaken er fyldig og hard. Cognacen har en karakteristisk smak, eik?? Ettersmaken er middels lang og rik på smak. Totalt sett en spennende Cognac med et markert særpreg.
Frank
Fruktig lukt, rosin, aning av anis, lakris. Lukta er ganske kraftig, noe spiss. Har et røft anslag, kommer umiddelbart. Etter min smak gir den seg for tidlig. Noe tørr, smak av mineral. Middels cognac etter min smak.
Joar
Forholdsvis lys gylden farge. Her lukter det ganske mye og godt: Frukt (aprikos?), blomster og krydder.Smak: Starter forsiktig, meget bra midtparti og varer ganske lenge. En cognac for den som ikke må ha fart og fanfarer hver eneste gang. Elegant.
Tor Anders
Lys, gylden farge, svak søtlig lukt, mild, dempet. Jevnt god smak i det solide midtskikt av cognacer. Mer frukt enn blomst. Ettersmaken varer ikke veldig lenge.
Arnstein
Mørk gylden med duft av blomst og en anelse krydder. Den er fruktig på smak, ganske kompleks men relativt tørr. Middels varighet. En god, relativt lett cognac.

Les Terroirs du Cognac, La Chambre
Kolbjørn
Lys, gyllen cognac. Kompleks, men ikke spesielt kraftig duft – vellagret preg. Hint av tørkey frukt, dadler og banan. Fyldig anslag som vedvarer. Mye smak, som varer. Vedvarende ettersmak – kraftig.
Kjetil
En lysbrun Cognac med en skarp og spiss lukt med sitrus og mandel preg. Et moderat anslag, med en fyldig og fruktig smak. En fyrrig Cognac, ikke helt etter min smak.
Frank
Lukter ikke så svært mye, men er mild, rund og fruktig, vanilje. Sødmfylt. Aner overmodne bananer og plommer. Har et midt og forsiktig anslag. Den vokser og ligger ved en god stund. Bra. Smaken er også sødmefylt, og jeg finner igjen banan i smaken også. Absolutt en cognac å anbefale.
Joar
Gyldenrød farge. Også her er det mye god duft, blant annet av honning og sitrus.Smak: En kraftig og fyrrig cognac, men som sympatisk nok åpner mer dempet. Smaksrik med innslag av mandel og aprikos. Varer lenge.
Tor Anders
Noe kvass lukt, noe kraftig førsteinntrykk, friskt preg. Smak:Fruktaktig,litt sitrus, kiwi? En frisk og levende cognac, over det gjennomsnittlige i forhold til det vi tidligere har smakt.
Arnstein
Medium gylden farge, litt stikkende lukt av blomster men også brun banan. Smaken er moden og kompleks, jeg kjenner frukt og krydder. La Chambre har et solid midtparti og lang ettersmak. Totalt sett en fyrrig cognac, både på lukt og smak. Kan absolutt anbefales.ICC valgte denne gangen å prioritere kvalitet framfor kvantitet - i alle fall ut fra prislisten å dømme. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.
Frapin, Chateau Fontpinot XO Les Terroirs du Cognac, La Chambre La Chambre Grand Champagne

Tilbake til møteoversikt