Møte fredag 8. februar 2002.

Møtested: Hjemme hos Tor Anders.
Til stede:  Kolbjørn, Kjetil, Frank, Joar, Tor Anders, Arnstein

Følgende sorter ble prøvesmakt:

Vurdering


La Chambre Grand Champagne
Kolbjørn
Lys gyllen - assosierer fargen med Ragnaud Sabourin. Fyldig, blomsterpreget lukt med hint av eplekjerner og mandel. Fyldig anslag, svært lang ettersmak, sødmefylt (ikke søtlig !), assosiasjoner til tørkede aprikoser. Noe av det bedre undertegngede har smakt i dette prisleiet.
Kjetil
En lys brunlig Cognac med en fruktig og fin duft, men en aning mandel. Den har et behagelig, relativt mildt anslag som er svakt voksende, men den når ikke helt opp. Smaken er behagelig og bløt, med et visst særpreg. Den har en middels lang ettersmak, litt besk på slutten. Et trivelig bekjentskap med et litt spesielt særpreg.
Frank
Meget frisk og tiltalende lukt, mye lukt, blomster, roseduft? Den har et kraftig anslag, smaken vokser, lang ettersmak. Smaken er særpreget, ferskenaktig, ligner lite på mye av det andre vi har smakt, i positiv forstand. Et svært interessant bekjentskap i den midlere prisklasse.
Joar
Tiltalende farge som gir gode assosiasjoner til Ragnaud-Sabourin.
Her er det mye god og ikke minst spesiell lukt. Hva det lukter er det vanskelig å si, aprikos kanskje? Kompleks smak som jeg aldri har kjent før. Tørr ettersmak. En meget god cognac, men kanskje litt for spesiell.
Tor Anders
Gylden, lys farge, litt spiss, spritaktig lukt. Litt ubestemmelig smak, egentlig litt mindre elegant enn forventet.
Arnstein
Lys gylden, aprikosfarget cognac med relativt kraftig duft av frisk frukt og mandel. Smaken er en aning tørr og gir relasjoner til fersken. Den har en forholdsvis lang og stabil ettersmak. En særpreget cognac, litt for tørr etter min smak.

Augier 1643 XO
Kolbjørn
Mørk, rødtonet cognac. Beskjeden, lagringspreget lukt. Moderat anslag og ettersmak - ganske pregløs/lite egenart. Smaker lagring, men ikke så mye mer. Verdt prisen, men ikke noe mer.
Kjetil
En mørk brun Cognac, med lite, men relativt søtlig duft. Den har et skarpt, litt beskt anslag, og er relativt pregløs. Ettersmaken er relativt kort, og den blir veldig besk på slutten. Oppfylte ikke helt forventningen, men er OK til den prisen.
Frank
Svært lite lukt, men god den som er. Smaken er noe "matt", savner det fruktige og sødmefylte som kjennetegner en god cognac. Smak av mineral, jord. Moderat anslag, kort ettersmak. Dette er en rimelig cognac, og sett i forhold til det er det en grei sak.
Joar
En veldig mørk cognac som minner om Braastad. Anonymt luktbilde. God smak men alt for kort hale. Mangler kompleksitet, men for så vidt en OK cognac prisen tatt i betraktning.
Tor Anders
Svak, litt pregløs og småbesk lukt. Smak: Grei, gjennomsnittlig, middels ettersmak. Et OK kjøp.
Arnstein
Mørk rød, med avdempet lukt - litt eikepreg. Smaksinntrykket er positivt - søt, lagringspreget med middels anslag og varighet. En midt-på-treet cognac, men verdt prisen.

Hardy Golfers Extra
Kolbjørn
Mellomgylden cognac. Moderat, blomsterpreget lukt. Rikt, sødmefylt anslag - ikke all verdens varighet og karakter. Prisen passer godt til golfere som vil signalisere status.
Kjetil
En lys Cognac med en mild, frisk duft. Den har et bløtt, behagelig anslag som er mildt voksende. Ettersmaken er middels lang. En lett og fin Cognac, enkel, men behagelig, dog ikke verdt prisen.
Frank
Har et mildt anslag, smaken vokser og ettersmaken er lang. Synes den er søt, mangler noe i tillegg til denne smaken, er ikke kompleks. Er en cognac man kunne forvente mer av siden dette er en Ekstra og i tillegg er den uforholdsmessig dyr.
Joar
Morsom gaveflaske, men hva hjelper det når luktanslaget leder tankene inn på parfyme. For søt etter min smak. Lite preg. Forholdsvis anonym lukt, selv om den er mer fremtredende enn den forrige i dagens test. Prisen er for høy, men som gave til en golfvenn vil den utvilsomt falle i smak.
Tor Anders
Sødmefylt lukt. Relativt fyldig, men ikke noe særpreg i forhold til det en kunne forvente.
Arnstein
Farge: Gylden. Moderat lukt - frukt. Smaken har moderat anslag, moderat sødme og er av middels varighet. Morsom gimmick, men ikke verdt prisen.

Det var et spennende utvalg cognacer som sto på bordet da ICC's medlemmer møtte opp hos Tor Anders. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.
Augier 1643 XO Hardy Golfers Extra La Chambre Grand Champagne

Andre saker

Neste møte: 19. april hos Kjetil

 

Tilbake til møteoversikt