Møte fredag 11. mai 2001.

Møtested: Hjemme hos Arnstein.
Til stede:  Kolbjørn, Kjetil, Frank, Joar, Tor Anders, Arnstein

Med store forventninger, og i en luftig atmosfære med utsikt over Rotta mot Stornesøra, ble ICC's medlemmer samlet til mai-møte. Følgende sorter ble prøvesmakt:

Vurdering


Renault Carte Noire Extra
Kolbjørn
Mørk, dypgyllen farge. Fyldig, blomsterpreget duft - hint av kirsebær og hegg. Brukbart anslag, middels fyldig, ikke rund - på kanten til bitter. Lukter godt, men det ble med det. Høyt ambisjonsnivå - stor fallhøyde ! Ikke verdt prisen.
Kjetil
En klar, brun Cognac med en god og søtlig duft av frukt, spesielt rosin. Den har et middels anslag, og er stekt voksende, med en kraftig smak. Ettersmaken er lang, men en aning besk, nesten som bitter mandel. Totalt sett en Cognac som lover mye, men som ikke helt holder hva den lover.
Frank
Lukt: Sødmefylt og ganske fristende. Svak. Smak: Middels anslag som ikke gir noe mer. Preges av karamelltilsetning. Den dør raskt ut og er ellers noe bitter. En kjedelig cognac som er altfor dyr i utsalg.
Joar
Frisk, fruktig og søt lukt - med en aning rosin? Skarp smak som stikker og som dessverre går over til å bli en tanke besk. Lite kropp. En cognac som er for dyr til å ha så lite substans. Skuffende, i likhet med en annen Ranault som vi testet tidligere.
Tor Anders
Mørk, svakt innslag av karamell. Forholdsvis lite særpreg, men ganske behagelig og rund smak. Ettersmaken er imidlertid svært kort - kraftig et lite øyeblikk, så er det gjort. Ingenting å få den store opplevelsen av.
Arnstein
Mørk, rødlig farge. Lukt av tørket frukt og melasse. I munnen har den et middels anslag, den virker moden men litt tam. Smaken har moderat lengde og er en tanke besk. Grei cognac, men forsvarer ikke prisen.

Meukow VSOP
Kolbjørn
Relativt lys gyllen. Fruktig lukt med innslag av aprikos og fersken. Mild og bløt, mye smak. Relativt langvarig - flat smakskurve. Artig bekjentskap !
Kjetil
En lys, gyllen gul Cognac. Har en tam duft, kun med en aning frukt. Har et mildt, behagelig anslag, og er svakt voksende. Har en rund og frisk smak, men lite fylde. Ettersmaken er svakt avtagende og den er middels lang. Totalt sett en Cognac som holder mye mer enn den lover.
Frank
Lukt: Tiltalende, fruktig. Smak: Mildt og godt anslag. Den vokser noe. Er fruktig også i smaken. Kanskje en aning besk mot slutten. Dette er en god cognac som mange vil like. Kanskje noe uferdig.
Joar
Oppsiktsvekkende gul farge. Beskjeden, men god lukt. Ung og fruktig. Smaken står i stil med luktinntrykket: Bedskjeden men god. Likevel, smaken er bedre enn førsteinntrykket legger opp til. En bløt cognac som holder karakteren. Leopard-mønsteret på flaska skaper dårlige assosiasjoner til en bensinstasjon-kjede, men etter å ha smakt på innholdet i flaska blir slike tanker slått til bakken. Testens beste.
Tor Anders
Lukt: Lite sødme, litt uferdig preg, en aning besk. Rikt smaksanslag, smaken holder seg lenge. Totalt sett en cognac som er innholdsrik og som gir mye totalt sett.
Arnstein
Fargen er gulaktig og lukten er beskjeden, det er nesten så man kan ane lukt av gummi. Smaken overrasker positivt, den er fruktig, rund og frisk og dør sakte hen uten å forandre karakteristikk. En grei cognac.

Gautier VSOP
Kolbjørn
Lys cognac. Svak lukt med noe fruktpreg. Brukbart anslag, moderat fylde og varighet, ungt preg. En real, men ikke særlig spennende cognac.
Kjetil
En klar Cognac, med en frisk, men lite påtrengende duft. Den har et bløtt anslag som er svakt voksende. Smaken er grei, men har lite særpreg. Ettersmaken er middels lang og den holder smaken godt. Totalt sett et greit bekjentskap.
Frank
Velduftende, sødmefylt, men uten særpreg. Smak: Svakt anslag som vokser og varer ved lenge nok til at jeg vil kalle dette en god cognac i midtskiktet. Fruktig med en aning rosin.
Joar
Fruktig god lukt. Balansert og sødmefylt. Smaken er en aning stikkende. En tøffere cognac som utfordrer mer en Meukow`en, men får ingen topplassering.
Tor Anders
Fruktig lukt, god, behagelig. Rik, lang smak uten sterkt særpreg, men totalt sett en opplevelse som gir mye ut fra pris og forventninger.
Arnstein
Gylden, fin og blank farge. Lukten er søt og eikpreget uten særpreg. Smak: Søt, mild men forsvinner fort. En cognac for damene? Bra kvalitet i forhold til pris.

Tre VSOP, men med nokså ulik kvalitet. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.
Gautier VSOP Meukow VSOP Renault Carte Noire Extra

Andre saker

Neste møte: 12. oktober?

 

Tilbake til møteoversikt