Årsmøte med julebord lørdag 18. november 2000.

Møtested: Hjemme hos Kjetil, med Frank som teknisk arrangør.
Til stede:  Kolbjørn, Kjetil, Frank, Joar, Tor Anders, Arnstein

I en lun atmosfære i Furuskogvegen ble spente ICC medlemmer presentert for tre cognacer:

Vurdering


Kolbjørn
Lys gyllen. Henger lenge ved glasset. Rikelig med blomsterpreget lukt. Stenk av syrlige bær og hibiscus. Fyldig anslag. Svært mye smak. Elegant og harmonisk. Nydelig, laaaangvarig ettersmak. Beste cognac så langt ? Forførende. COGNAC !!!!
Kjetil
En gyllenbrun Cognac med en kompleks duft. Den gir en komplett opplevelse av frukt, krydder og blomster. Smaken gjenspeiler duften, med et moderat anslag som er sterkt voksende. Har en meget lang og behagelig ettersmak. En klar favoritt.
Frank
Lys farge, gylden, delikat. Lukten er meget sødmefylt og god. Floral. Den har et glimrende anslag. Verken for mild eller for kraftig. En svært balansert cognac som virkelig bør legges merke til. Etter min mening kanskje den beste cognacen jeg har smakt. Her får man mye igjen for pengene.
Joar
Gyllen varm farge og lukt som preges av blomster. Her er det mye smak som varer lenge men som dog ikke vokser. En elegant cognac. Svært god.
Tor Anders
Mild, rund lukt, litt frukt, svakt av søtt. Fyldig svak, med et svakt innslag av mandel, lang ettersmak.
Arnstein
Gylden farge, med en duft av blomst. Smaken er søt, krydret, voksen. Den sitter lenge og er behagelig. En balansert, fløyelsmyk cognac. Kveldens favoritt.

Kolbjørn
Dyp gyllenrød farge, holder godt ved glasset. Mild, blomsterpreget, avrundet luft. Moderat anslag. Tørr, ikke så bløt som lukten antydet. Hint av stikkelbær. Kompleks. Lang ettersmak - vokser lenge i ganen. Totalt en kompleks god cognac, men ikke så mye for pengene som endel cognacer vi har testet i prisleie 5-600 kroner.
Kjetil
En rødlig Cognac med et kraftig, søtlig lukt av mandel og karamell. En kraftig, litt besk smak med et hissig anslag. Middels lang/lang ettersmak. Forandrer karakter fra litt besk til mer avdempet og rund. Totalt sett en for kraftig og tung Cognac med mye sødme.
Frank
En mørk og gylden cognac. Lukten er floral, sødmefylt og mild. På smak er den ganske hissig helt fra begynnelsen av. Det er mye smak, en smak av blomster, og den henger med ganske lenge i munnhulen. Alt i alt en god cognac, men i forhold til kvaliteten synes jeg denne er noe for kostbar.
Joar
Veldig mørk farge og mange luktvalører, deriblant krydderblomst og innslag av eik. Sterkt smaksanslag med en ettersmak som varer ganske lenge. Overraskende at smaken ikke er så rund som luktanslaget kunne tyde på. En voksen cognac men som er dyrere enn den kanskje burde være.
Tor Anders
Mørk, fyldig farge, søtlig lukt med svakt innslag av brent. Fyldig behagelig smak som kommer fort, ettersmak av middels varighet - forsvinner raskere enn forventningene tilsier.
Arnstein
Denne har en rødlig, karamellbrun farge og en lukt som kan minne om melasse. Smaken er moden og tradisjonell og varer forholdsvis lenge. Dette er en moden og trygg cognac, men ikke spesielt spennende.

Kolbjørn
Lys brungyllen - henger godt ved glasset. Lukt med innslag av krydderurter og eik. Moderat anslag, bløt, langsomt voksende. Eikepreg og antydning til brent torv, dog ikke dominerende. Avstemt og harmonisk. Lang ettersmak, men faktisk kortere enn Renault. Totalt en harmonisk kompleks cognac med tydelig eikepreg.
Kjetil
En gyllen brun Cognac med en mild og meget avdempet krydderduft. Har et meget mildt anslag men er sterkt voksende. Lang ettersmak. Totalt sett en meget mild, avdempet og behagelig Cognac.
Frank
Har en forholdsvis lys farge som heller over mot brunt. Lukten er forsiktig, mild, fylt av sødme. Aner man et snev av vanilje? Rosin? Smaken sitter i lenge. Snev av krydder? Du svelger cognacen, og da kommer den for fullt. En god cognac som gir deg noe for pengene.
Joar
Gir ikke et fullt så varmt inntrykk som D`Argent. Forholdsvis lite lukt med innslag av mandel. Overraskende rå smak som avtar skuffende raskt. Oppfyller ikke forventningene til en cognac i denne prisklassen.
Tor Anders
Relativt lys på farge. Svak, litt pregløs lukt, en aning frukt eller krydder? Skarp smak som "faller" litt. Lang ettersmak, men nokså lite karakteristisk.
Arnstein
Fargen er gyllenbrun. Lukta er svak, litt besk. Smaken er søt, litt spiss og den sitter i lenge, men er litt "tam". Selvfølgelig er dette en ganske god cognac, men prisen er for høy.

Dette er cognac'er som er et julebord verdig. Klikk på flasken for detaljert bilde av etiketten.
Delamain Pale and Dry Renault Carte d`Argent Jean Fillioux Cep d`Or

Etter den høytidelige presentasjonen og prøvesmakingen av disse tre cognacer kunne møtelyden sette seg til bords for å nyte en særdeles godt tilberedt julebordsmiddag; breiflabb. Desserten besto av hjemmelaget moccafromasj. Stemningen var meget god, og årsmøtet ble svært vellykket på alle måter. Et av at medlemmene sa det på denne måten: "Det er rart hvordan hver samling i ICC overgår den forrige når det gjelder mat og drikke - middagen var bare helt ubesrkivelig, og det samme var cognacen og sigarene. I det hele tatt - et vellykket årsmøte."

Andre saker

Neste møte: 2. februar 2001 hos Joar.

Tilbake til møteoversikt