Møte med julebord lørdag 20. november 1999

Møtested: Hjemme hos Kolbjørn.
Til stede: Kolbjørn, Frank, Kjetil, Joar, Arnstein, Tor Anders

Tre-retters middag

Forrett: Krabbesalat (Crab Louis). Vin: Mouscadet (fransk)
Hovedrett: Helstekt lammelår á lá Kjetil. Vin: Kressmann Monopole (fransk, Bordeaux)
Dessert: Joars eksklusive multekrem

Sak 1. Klubbens navn

Forslag a): Innherred Cognac Club 
Forslag b): Steinkjer Cognac Club

Forslagene skapte et til tider noe hektisk ordskifte. Det ble hevdet at ICC kanskje var et noe for omfattende navn, kanskje litt for pretensiøst. I og med at alle medlemmene også har en tilhørighet til Steinkjer, ble også dette brukt som et argument for SCC.

På den annen side, et medlem som bor utenfor Steinkjer kommune, hevdet at det for hans del ville bli helt feil å kalle klubben for SCC. Andre mente også at ICC nok var et mer passende og krevende navn på vår eksklusive vennegjeng.

Avstemningen ga det resultat at ICC ble klubbens navn.

Sak 2. Klubbens logo

En heftig debatt om logoens utseende. Logo vedtatt etter avstemning.

Kveldens cognac

  • Martell Noblige
  • Hardy XO
  • Braastad XO

Vurdering

Martell Noblige
Arnstein: Har en fin og gylden rød-brun farge. Tiltalende. Lukten lover også godt. Smaken er kraftig og god, men kanskje litt for "krass". Smaken ligger lenge i munnen, vokser. Toppscore. Totalinntrykk: Helt klart en cognac som jeg liker. Den noe "krasse" smaken trekker noe ned, men absolutt en cognac helt i toppen av dem vi har smakt så langt.
Kolbjørn: Et topp utseende. Mørk, brun med røde undertoner. Lukten er fyldig med en anelse mineral/jordlukt. Smaken er balansert, elegant, relativt fyldig. Mineral. Ettersmaken er lang, "midtfrekvens"? En meget god cognac som konkurrerer med Hardy XO.
Tor Anders: Varmt, rødbrunt utseende. Forholdsvis avdempet lukt som preges av karamell. Smaken er varm og god, fyldig og moden. Ettersmaken er litt skarp, på grensen til hissig. En middels cognac.
Frank: En meget god cognac. Den er fyldig og mild på samme tid. Smaken ligger lenge i ganen. Noe mindre fruktig enn Hardy. Karamellsmaken er noe mer avstemt enn hos Hardy XO. En cognac som ligger svært nær opp til Hardy XO.
Joar: Et middels utseende. Lukten hever seg noe over det middelmådige. Smaken er noe skarp. Rå? Lang ettersmak! Synes at den "river", er for skarp.
Kjetil: Mørkt utseende, lite hold. En mild og avbalansert lukt. Smaken er mild og rund, men noe metallisk. Middels lang ettersmak, litt besk og skarp. Totalt: Litt for skarp ettersmak. Holder ikke fullt ut hva den lover.
Hardy XO
Arnstein: En gylden og fin cognac å se til. Lukten er kraftig og eksotisk. Smaken er litt syrlig, den er rund og elegant. Smaken vokser og ligger lenge i ganen. Totalinntrykk: En meget bra cognac som allikevel mangler det siste for å få toppscore.
Kolbjørn: Et perfekt utseende. Mørk, dyp brun. Lukten er fyldig og domineres av karamell og blomster. Smak: Har en stor kropp, rikelig med karamell, spor av jord. Lang og fyldig ettersmak. Dagens beste cognac.
Tor Anders: Middels "varm" og middels tiltalende i utseende. Lukten er skarp, spritaktig. Smaken er rund, moden og behagelig. God ettersmak. Totalt sett en god cognac.
Frank: Lekkert, varmt utseende. Klar rødbrun. En cognac med markert og klar smak, balanserer på kanten av å være noe skarp. Smaken er med lenge. Den er fyldig og rik, fruktig, elegant, kanskje noe kraftig preg av karamell. Får toppkarakter. Eleganse er stikkordet.
Joar: Har et topp utseende. Den er gylden, men ikke for lys. Smaken vokser og vokser. Nydelig, elegant. Den har en ettersmak som holder høyt nivå. Passelig rund, men ikke "satt". Holder hva den lover. En smak av paradis. En ny forelskelse på gang. Vinner.
Kjetil: En mørk, flott cognac. Lukten er imidlertid litt ram. Preges av karamell, litt syrlig lukt. Smaken er stor, fyldig, men litt skarp. Også ettersmaken er bra. Middels lang, noe skarp. Totalinntrykket er meget bra, men den har litt mye karamell.
Braastad XO
Arnstein: Utseendemessig middels. Et gyldent utseende, men allikevel noe gråskjær som trekker ned helhetsinntrykket. Lukten er noe spiss, kraftig. Middels karakter. Cognacen føles noe tørr, savner fruktighet og fylde i smak. Smaken forsvinner for fort. Totalinntrykk: En middels cognac.
Kolbjørn: En dyp brun farge, topp. Har en lukt av brent karamell som etter min smak blir litt skarp. Smaken er fyldig. Også den noe skarp. En anelse av brent torv. Ettersmaken er lang og preges av drue/frukt. Totalinntrykk: En cognac noe over middels.
Tor Anders: Tiltalende utseende. Noe avdempet i fargen. Litt tam lukt, pregløs. Smaken er tiltalende, men den er litt "skarp i kanten". Ettersmaken er av middels varighet, forholdsvis fort gjort. Totalt: Middels.
Frank: Har en ganske kraftig karamellsmak. Smaken er fyldig og god, men det som trekker ned her er ettersmaken. Braastad XO "dør ut" ganske tidlig. Modnes ikke i munnen, bare forsvinner. Ligger et stykke unna Hardy og Martell i kvalitet.
Joar: Litt for lys i fargen, litt blass/grå. Lukt på middels nivå. Smaken er nydelig. Passe tyngde. Har en lang og elegant ettersmak. Du får mye for pengene her. Minner mye om Hardy XO. God nr. 2.
Kjetil: Mørk, tynt hold. Lukta er litt ram og besk. Smaken er lett og fyldig. Ettersmaken er for kort og middels i karakter. En svært god cognac in denne prisklassen.

Julebord

Alle klubbens medlemmer er enige om at dette arrangementet var svært vellykket. Det sosiale var viktig her, og gutta jobbet godt i lag for å få til et vellykket resultat.
"O helliga natt" ble behørig besunget, opptil flere ganger, til naboenes store behag. God mat, harde diskusjoner, god drikke, gode venner - topp!

Ref.: Frank

Julebordcognac! Klikk for større bilde.

Tilbake til møteoversikt