Weidemann-cognacen er her

I to år har Innherred Cognac Club jobbet med å få fram en egen cognac. Endelig er den her. Navnet er A.E. Dor Weidemann Exclusive.

A.E. Dor Weidemann Exclusive

Dermed er både kunstneren Jakob Weidemann og Steinkjer by hedret med en egen cognac. Etter at cognacen ble lansert fredag 10. og lørdag 11. november i Steinkjer rådhus, har kundene nærmest stått i kø for å kjøpe den eksklusive cognacen.

A. E. Dor Weidemann kunstnercognac Exclusive lanseres i forbindelse med at Weidemanns fødeby Steinkjer feirer 150-årsjubileum. De edle dråpene er lagret i cirka 15 år, og kommer fra områdene Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies og Fin Bois. Det er vi i Innherred Cognac Club som har valgt blenden i samarbeid med det lille, men velrenommerte cognachuset A.E. Dor i Jarnac.

Å få muligheten til å komponere vår egen konjakk, var en idé vi mildt sagt tente på. Det var utrolig morsomt å få oppdraget av Steinkjer Byjubileum AS, og det er utrolig tilfredsstillende at vi har lyktes så godt. Weidemann kunstnercognac Exclusive er virkelig en cognac vi kan stå inne for.

Steinkjers ordfører Per Sverre Rannem er svært glad for at Jakob Weidemanns familie har gitt tillatelse til å bruke kunstnerens navn på den nye cognacen.

– Å knytte Weidemanns navn til cognacen synes jeg er veldig artig. Cognacen har en palett som er like fargerik som Jakob Weidemann var selv, både som utøver av kunsten og som menneske, uttaler Rannem til Trønder-Avisa. Ordføreren er spesielt glad for at dette er en original blend, og ikke en dusinvare som bare er påklistret en ny etikett.

- Jeg er en cognacelsker, og jeg er glad for at Weidemann-cognacen oppfyller alle mine forhåpninger, sier Steinkjer-ordføreren. A. E. Dor Weidemann Exclusive er nå til salgs på Vinmonopolet, og den selges på 0,5-liters flasker til kroner 369,90. Innherred Cognac Club har som en godbit til samlere, fått laget 150 nummererte flasker på 1,5 liter til kroner 1.200 som kun selges ved Vinmonopolet i Steinkjer. Da utsalget stengte lørdag 11. november, var det allerede solgt 121 av de store flaskene. Etterspørselen har vært meget stor siden lanseringen fredag og lørdag.

Pierre-Antoine Rivere i cognachuset A.E. Dor hadde tatt turen fra Cognac i Frankrike da Weidemann-cognacen ble lansert i Weidemannsalen i Steinkjer rådhus. Han ledet den cognacelskende forsamlingen gjennom en smaking som sent vil bli glemt av de som var til stede.

Weidemann cognac presenteres i Steinkjer Rådhus

Pierre-Antoine Riviere i cognachuset A.E. Dor kom den lange vegen fra Cognac i Frankrike til Steinkjer for å delta på lanseringen av kunstnercognacen. Fra venstre Frank, Pierre-Antoine, Tor Anders, Joar og Arnstein. Til høyre Per Øivind Øien i Steinkjer Byjubileum AS.

A.E. Dor Weidemann Exclusive er oppført i Vinmonopolets bestillingsliste og har best.nr. 48548.

Prosjektet har blitt behørig omtalt med artikler i flere aviser, bl.a.:
Eksklusiv Weidemann utsolgt (T-A 16. november 2006)
Konjakk-suksess (T-A 13. november 2006)
Jakten på jubileumskonjakken (T-A 13. november 2006)
Skåler i Weidemann-konjakk (GD 10. november 2006)
Weidemann får egen konjakk (T-A 9. november 2006)

 

Weidemann cognac

De fire medlemmene i Innherred Cognac Club er stolte over kunstnerkonjakken de har fått laget til Jakob Weidemanns fødeby Steinkjer. Fra venstre Frank Brevik, Arnstein Westerhus, Tor Anders Hovik og Joar Børstad. Foto: Borgar Jønvik.

 

Weidemann cognac

Frank orienterer de fremmøtte på cognaclanseringen om den lange veien fra oppdrag til oppdrag utført.

 

Weidemann cognac

Tor Anders og Arnstein skjenker smaksprøver.

 

Weidemann cognac

Saxofonisten John Pål Inderberg fra Steinkjer underholdt under lanseringen.

 

Weidemann cognac

Joar, Tor Anders, Arnstein og Frank med Weidemann-cognacen foran bysten av kunstneren Jakob Weidemann i Steinkjer rådhus. Foto: Bjarne Arnøy.

 

Weidemann cognac presenteres

Kunstneren, kunstnercognacen og cognacelskere i Weidemann­salen i Steinkjer rådhus.

 

Hjem