ICC valgte A.E. Dor

Publisert: 20.10.2006

Innherred Cognac Club (ICC) har valgt det lille, men eksklusive cognachuset A.E. Dor som samarbeidspartner i arbeidet med å lage en cognac til Steinkjer 150 år. Cognacen er nå blendet, og lansering skjer lørdag 11. november.

- Vi er meget stolte over at Pierre-Antoine Riviere i A.E. Dor på vår forespørsel takket ja til å blende det som vil bli en eksklusiv cognac.

Det var for et par år siden at vi i Innherred Cognac Club ble kontaktet av Steinkjer 150 år med forespørsel om vi kunne lage en cognac til jubileet i 2007. En slik utfordring kunne vi selvsagt ikke si nei til, og høsten 2004 reiste vi på vår andre tur til Cognac.

På forhånd hadde vi valgt ut fire meget anerkjente cognachus, og alle var svært villig til å ta imot besøk fra oss. Hjemme i Norge igjen gikk det slag i slag med smaking av vareprøver som vi fikk tilsendt ut fra vårt ønske for hvordan jubileumscognacen skulle være.

Etter mange runder kunne vi til slutt foreta et valg, og vi bestemte oss for å gå for det lille, men velrenommerte cognachuset A.E. Dor i den lille byen Jarnac som ligger midt i smørøyet i cognacdistriktet. Importør er Bibendum AS i Oslo.

I tillegg til å bruke god tid på å finne vår egen eksklusive blend av cognacer fra Grande Champagne, Petit Champagne og Borderies, har vi også lagt ned mye arbeid i etiketten. Vi håper og tror dette skal gjøre vår cognac til noe langt mer enn en lokal cognac.

Mer vil vi ikke røpe før lanseringsdatoen lørdag 11.november. Det skjer under et større arrangement i Steinkjer rådhus.

En god del cognacklubber i Norge har etter hvert besøkt A.E. Dor, og blitt slått av gjestfriheten og innføringen i dette cognachusets filosofi. Spesielt inntrykk gjør Paradiset, med sitt lager av edle dråper helt tilbake til de tidligste årene på 1800-tallet.

For dem som ikke kjenner så mye til firmaet A.E. Dor, kan vi sitere noen linjer fra presentasjonen av cognachuset i boka til Toralf Bølgen og historien om Cognac og verdens beste brennevinshus:

Med svimlende avstand til de store produsentenes prangende fasader, nærmest i en slags garasje i en liten bakgård i Jarnac, holder A.E. Dor til. Et meget diskret skilt på porten er det eneste som forkynner at en eller annen form for virksomhet skjuler seg på innsiden. Den som kommer inn her, ville ikke bli overrasket om veggene var fulle av verktøy, om pussefillene lå fredagsforlatte rundt søppeltønna og det hang blå dongeriantrekk med oljeflekker over de røde plaststolene i hjørnet. Men dette er på tross av førsteinntrykket ikke et sted for oljeskift og nye støtdempere. Her selges det cognac på høyt nivå.

Les også Aperitifs artikkel ”Ode til Odile”.

Hjem

 

P-A Riviere presenterer A.E.Dor

SAMARBEID: Cognacen som blir presentert lørdag 11. november i Steinkjer, er tilvirket i tett samarbeid mellom Innherred Cognac Club og Pierre-Antoine Riviere i cognachuset A.E. Dor.

 

 

 

 

 

Her selges det cognac på høyt nivå.