Jakt på jubileums-cognac

Fire cognacprodusenter er i gang med å lage hver sin prøve-cognac til det som skal bli Steinkjers jubileumscognac i 2007. Innherred Cognac Club ble nok en gang tatt svært godt imot av produsentene som ble besøkt under klubbens andre besøk i Charente.

Et tjuetall norske byer har fått sin egen cognac. Om et par år skal også Steinkjer få sin. i ICC har tatt mål av seg til å sørge for at dette skal bli helt spesiell edel drikke. Målet er en cognac av XO-kvalitet til folkelig pris. I tillegg kan det hende at det vil komme forslag om en riktig eksklusiv variant, kanskje på nummererte flasker. En meget velsmakende toppkonjakk til en høyere pris.

Med mandat fra jubileumskomiteen i Steinkjer ble vi tatt på alvor i Cognac. Det var mye spennende og velsmakende i tønnene, og vi opplevde meget stor interesse fra konjakk­produsentenes side. De vi besøkte med tanke på å få produsert en jubileums-cognac, var A.E. Dor, Brillet, Jenssen Cognac og LaFragette. I tillegg fikk vi også et meget interessant besøk i kjellerne hos Delamain.

Mye arbeid gjenstår, og trolig vil det bli enda en tur til Cognac før avgjørelsen om hvem som får produsere Steinkjers jubileumscognac tas. Etter planen skal jubileumskonjakken lages ferdig våren 2006, før den blir presentert utpå høsten.

Vi kommer tilbake med et fyldig referat i tekst og bilder fra vår tur til Cognac.

  Langs Charentes bredder
Jean-Louis Brillet (t.v.) var en av cognacprodusentene som viste rundt på druemarkene . F.v. Tor Anders Hovik, Arnstein Westerhus, Kolbjørn Nybø og Kjetil Engan.

 

Langs Charentes bredder
En pause i jakten på riktig jubileumssmak på edle dråper ved elva Charente.
F.v. Joar Børstad, Tor Anders Hovik, Arnstein Westerhus, Frank Brevik, Kjetil Engan og Kolbjørn Nybø i Innherred Cognac Club.

Hjem